ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

37° 24' 39. 04'' N
23° 07' 50.23'' E
VHF Κανάλι 77
Call Sign "Kilada Yard"

ΔΙΑΥΛΟΣ

Λόγω του σχετικά μικρού βάθους του όρμου της Κοιλάδας, η εταιρεία μας υλοποίησε έργο εκβάθυνσης μπροστά από τον χώρο ανέλκυσης / καθέλκυσης για την διευκόλυνση της προσέγγισης των σκαφών. Στην ουσία πρόκειται για ένα θαλάσσιο διάδρομο με μήκος 500 μ., πλάτος 40 μ. και βάθος 4,2 μ. οποίος οδηγεί στην νηοδόχο του να ναυπηγείου. Ο διάδρομος αυτός καλείται Δίαυλος και στην είσοδο του υπάρχει ένα μεγάλος πράσινος και ένας κόκκινο σημαντήρας (σημαδούρα).
MΗΚΟΣ 500μ
ΠΛΑΤΟΣ 40μ
ΒΑΘΟΣ 4.2μ

ΝΗΟΔΟΧΟΣ

Οι ανελκύσεις / καθελκύσεις των σκαφών στο Ναυπηγείο μας λαμβάνουν χώρα στον χώρο που ονομάζεται νηοδόχος. Νηοδόχος καλείται η διαμορφωμένη «λεκάνη» στην οποία επιχειρεί το Travel Lift προκειμένου να ανελκύσει ή να καθελκύσει σκάφη από και προς την θάλασσα αντίστοιχα. Με άλλα λόγια είναι η πύλη εισόδου προς το Ναυπηγείο μας. Η νηοδόχος μας έχει μήκος 21μ., πλάτος 9μ. και βάθος 4μ.
MΗΚΟΣ 21μ
ΠΛΑΤΟΣ 9μ
ΒΑΘΟΣ 4μ

ΚΟΙΛΑΔΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Η Κοιλάδα είναι ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι με 1.500 κάτοικους. Βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό άκρο της Αργολικής χερσονήσου. Ανήκει στο δήμο Ερμιονίδας μαζί με το Κρανίδι, την Ερμιόνη, το Πορτοχέλι και τα Δίδυμα. Οι κύριες δραστηριότητες των κατοίκων της Κοιλάδας είναι η αλιεία και ο τουρισμός ο οποίος τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην περιοχή. Ειδικά κατά τους θερινούς μήνες ο όρμος Κοιλάδας κατακλύζετε από δεκάδες τουριστικά σκάφη.

Ο όρμος λόγο της γεωγραφικής του θέσης αλλά και της μορφολογίας των ορεινών όγκων της περιοχής αποτελεί ένα πρώτης τάξεως φυσικό καταφύγιο. Οι δε κάτοικοι της Κοιλάδας είναι πάντα πρόθυμοι να καλοδεχτούν και να εξυπηρετήσουν τον κάθε επισκέπτη. Στο ανακαινισμένο λιμάνι, οι πλοιοκτήτες μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε νερό και ρεύμα καθώς και να καλύψουν όλες τις ανάγκες σε τροφοδοσία και εφόδια επισκεπτόμενοι τις τοπικές επιχειρήσεις.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 194km
ΚΥΚΛΑΔΕΣ 80nm
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 40nm